Selçuk Üniversitesi'nde nöbet sürüyor

Selçuk Üniversitesi'nde nöbet sürüyor
Selçuk Üniversitesi'nde 3 gün sürecek olan Selçuk Üniversitesinde ‘Özgürlük için Kampüsteyiz' nöbetinde açıklamalar sürüyor.

Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kudüs Çalışma Grubu tarafından İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü işgali protesto etmek amacıyla düzenlenen “Özgürlük için Kampüsteyiz” nöbeti sürüyor. Nöbette konuşan Muhami Cemiyeti Hukuk Platformu Başkanı Av. Ahmet Han Horasan, Yıllardır işgal, baskı ve zulüm altında ezilen Filistin topraklarının, artık akılların sınırını zorlayacak vahşetlere uğradığına maalesef aylardır tanıklık ediyoruz dedi. Horasan, "İsrail, Gazze'de, aylardır hedef gözetmeksizin hiçbir hukuk ve insani değere saygısı olmadan katliamlarına devam etmektedir. Hastane, okul ve mülteci kampları vahşice planlı olarak bombalanmaktadır.

whatsapp-image-2024-05-08-at-16-15-24.jpeg

7 Ekim'den bu yana on binlerce insan ve aile yok olmuştur. Uluslararası toplumun ve batının tüm hukuk, insan hakları ve birey özgürlüğüne ilişkin tezleri çökmüştür. Soykırımı, katil İsrail örgütünün meşru müdafaası olarak gören anlayış yok hükmündedir. Hak arama mücadelemiz Sayın Rektör’ün söylediği gibi ‘işgal sona erene kadar’ devam edecektir.

whatsapp-image-2024-05-08-at-16-16-36.jpeg

Üniversiteli gençliğin ve üniversite yönetiminin bu haykırışının yanındayız. Uluslararası Ceza Mehkemesi’ne tehditler savuran Birleşik Devletleri de buradan telin ediyoruz. Dünya üniversiteleri ile birlikte Selçuk Üniversitesi’nde ateşlenen bu meşale, işgal ordularını yok edecek ve bir gün bu dünya gül bahçesine dönecektir. Dünyanın dört bir yanında; Gazze için ayağa kalkan kampüslere, zulme karşı omuz omuzda olan herkese, Gazze’ye, Refah’a bin selam olsun" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.